saltar al contingut principal
URV

Agenda

Centre d'interès "Fons adquirit amb l'Acord URV-Diputació" al CRAI campus Vila-seca

Del 22 de febrer al 6 de març de 2023

Virtual i CRAI campus Vila-seca

El CRAI campus Vila-Seca ha preparat un centre d'interès amb els materials adquirits recentment gràcies a l'Acord de la URV amb la Diputació de Tarragona: jocs de taula, llibres de divulgació, lectures de batxillerat, llibres d'idiomes, etc.

Situat al vestíbul del CRAI, consta del fons de documents i jocs de taula adquirits. També es pot consultar en línia a la guia CRAI campus Vila-seca: Llibres de batxillerat.

L'Acord URV-Diputació facilita l'accés dels estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de formació professional de Tortosa, Roquetes, Vila-Seca, Comarruga i El Vendrell al Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI) de la URV, en les seves seus de campus Terres de l'Ebre, Vila-Seca i Baix Penedès, respectivament.

Més informació sobre l'acord a la guia.

Tots aquests documents també estan disponibles per al préstec per a tota la comunitat universitària.

Exposició "Les col·lectivitats Agrícoles al Penedès, 1936-1939" al CRAI campus Catalunya

Del 22 de febrer al 7 de març de 2023

Vestíbul del CRAI campus Catalunya

L'exposició és comissariada per Ramon Arnabat Mata i Guillem Puig Valverdú i produïda per l'Institut d'Estudis Penedesencs amb el suport del Memorial Democràtic i del Ministerio de la Presidencia. A través de 15 plafons s'explica la formació i funcionament de les col·lectivitats agrícoles al Penedès durant la Guerra Civil espanyola. L'objectiu és facilitar la comprensió d'aquestes iniciatives camperoles comunitàries en el marc de les transformacions econòmiques i socials que es produeixen a Catalunya a partir del juliol de 1936.

Centre d'interès "Dia Mundial de les Malalties Minoritàries (28 de febrer)" del CRAI Medicina i Ciències de la Salut

Del 24 de febrer al 6 de març de 2023

Virtual i CRAI Medicina i Ciències de la Salut

En motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, que se celebra el 28 de febrer, el CRAI Medicina i Ciències de la Salut ofereix un recull de recursos sobre la matèria. L'objectiu d'aquest dia mundial, promogut per l'Organització Europea de Malalties Minoritàries (EURORDIS), és donar a conèixer les malalties rares i posicionar-les com una prioritat social i sanitària.

Les malalties minoritàries són greus, poc freqüents i afecten 5 de cada 10.000 persones. N'hi ha més de 7.000, un 80% de les quals són d'origen genètic. Generalment impliquen diversos òrgans i afecten les capacitats físiques, les habilitats mentals i les qualitats sensorials i de comportament dels malalts. Poden aparèixer des del naixement o la infantesa, però n'hi ha que no es manifesten fins a l'edat adulta.

El centre d'interès es troba disponible al vestíbul del CRAI Medicina i Ciències de la Salut i també es pot consultar la versió en línia.

Activitats del CRAI pel 8M Dia Internacional de la Dona

Del 6 al 17 de març de 2023

Virtual i CRAI de campus

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març) el CRAI hem preparat una sèrie d'activitats en col·laboració amb la Unitat d'Igualtat de la URV.

Activitat 1

Títol: Centres d'interès

Lloc: CRAI de campus

Dates: del 6 al 17 de març

Descripció: exposició de recursos d'informació relacionats amb la dona i el feminisme. Pel·lícules, llibres il·lustrats, llibres d'assaig són alguns dels materials que es podran consultar i també agafar en préstec.

Activitat 2

Títol: Guia del "Dia Internacional de la Dona (8 de març)"

Lloc: Virtual

Dates: disponibilitat permanent.

Descripció: recull d'activitats i de recursos (a nivell internacional, de la URV i del CRAI) sobre el 8M, les dones i el feminisme.

Activitat 3

Títol: #LesNostres8M (selecció d'autores de novel·la catalana)

Lloc: Twitter i Instagram del CRAI

Dates: del 6 al 10 de març.

Descripció: joc de preguntes a Instagram sobre autores de novel·la catalana amb sorteig final d’un lot de productes entre tots els participants. En paral·lel, per Twitter es difondrà més informació sobre cadascuna de les autores i obres.