saltar al contingut principal
URV

Recursos per a l'aprenentatge del català

                                                                                                    Anglès
CAT Català

Llengua catalana

És el portal web de Llengua Catalana de la Generalitat de Catalunya. Ofereix, entre altres coses, eines per a l'aprenentatge del català.

Dictats en línia

Treballa l’ortografia amb aquesta col·lecció de dictats en línia autocorrectius dels nivells elemental, intermedi, suficiència i superior. Només has de parar l’orella i començar a escriure!

Cercaterm

Base de dades teminològica en línia del Termcat, amb un servei d’atenció personalitzada.

Criteris UB

Criteris de redacció, manual d’estil, qüestions gramaticals i models de documents diversos.

DIEC

Aquí podreu consultar la segona edició del Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans.

Do de Llengües

Recursos en línia per resoldre dubtes lingüístics, corregir i traduir documents, i aprendre català i altres llengües.

EsAdir

Portal lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).Destinat a qualsevol persona que estigui interessada en l'ús de la llengua a la ràdio i la televisió.

Gran Diccionari de la Llengua Catalana

Diccionari en línia d’Enciclopèdia Catalana

Gran Enciclopèdia Catalana

Enciclopèdia en línia.

Intercat

Inclou enllaços a recursos per aprendre català en línia:

    Guies de conversa

Col·lecció de guies de conversa universitària en diferents llengües per facilitar la comunicació dins de l’àmbit universitari. Adreçat especialment a estudiants estrangers amb un nivell inicial de català.

    SpeakCat

Curs de català ambientat en un context universitari, per conèixer els aspectes pràctics de la vida quotidiana a través d’exercicis de gramàtica i vocabulari. Adreçat a aprenents de nivell bàsic-elemental.

    Romanica Intercom

Activitats autoavaluatives per adquirir un cert nivell d’autonomia a l’hora de llegir textos generals. Inclou gramàtica contrastiva, guia didàctica i petit mostrari de textos.

    Parla.cat

Espai virtual d’aprenentatge amb materials didàctics per aprendre el català. Nivell bàsic, elemental, intermedi i suficiència. Hi ha una modalitat d’inscripció gratuïta que dóna accés als diferents espais oberts del web. Es pot treballar amb la modalitat lliure o amb tutoria (al Servei Lingüístic de la URV). Hi ha una Rambla Virtual amb diferents tipus de recursos per conèixer millor la cultura catalana, i eines de consulta per poder resoldre els vostres dubtes a mesura que aneu treballant.

    Paraules.cat

Butlletí que us envia una paraula cada dia al vostre correu electrònic. Adreçat a tothom qui vulgui aprendre i practicar el català a un nivell elemental.

    Rodamots

Butlletí que us envia una paraula o expressió en català, amb el seu significat i exemples d’ús. Adreçat a persones que volen ampliar, perfeccionar o refrescar el seu català.

Lyrics Training

Aquí podreu practicar l'anglès tot gaudint de les cançons que més us agradin. Podeu triar el nivell de dificultat (Beginner, Intermediate, Advanced, Expert). Molt recomanable per millorar la comprensió oral i el vocabulari i pronunciació.

Praxi lingüística

Eina de consulta per a l’elaboració de documents de la URV.

Per a més informació...

Per qualsevol consulta o assessorament, adreceu-vos al correu electrònic crai.espaillengues(ELIMINAR)@urv.cat