saltar al contingut principal
URV

Préstec de documents

Préstec de documents

Préstec de documents de la URV

  • Préstec domiciliari

Per saber si un document està disponible en préstec consulteu el catàleg. Tots els documents disponibles o prestats es poden reservar des del mateix catàleg. Consulteu la guia Com fer una reserva o el vídeo tutorial.

Per tal d’evitar-vos desplaçaments, podeu sol·licitar, recollir o retornar els documents als taulells d'informació i préstec de qualsevol del CRAI.

En cas que hagueu reservat un document prestat, us avisarem per correu electrònic  quan el retornin. Els documents reservats es guarden quatre dies.

Per més informació, podeu consultar el Reglament d'us del servei de préstec del CRAI.

Per qualsevol dubte o qüestió, adreceu-vos as taulells de préstec o al servei virtual Pregunt@.

Préstec de documents de fora de la URV

  • PUC o préstec consorciat

El PUC és un servei de préstec consorciat gratuït que permet als seus usuaris sol·licitar i tenir en préstec documents d’una altra biblioteca del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

Són usuaris d'aquest servei els membres de les institucions del CSUC, (estudiants, PDI, PAS, i personal autoritzat per la seva institució).

Consulteu el nombre de documents disponibles per PUC segons tipus d’usuari.

Els usuaris poden sol·licitar els documents a través del web o bé in situ (presencialment a la biblioteca on estan dipositats). Per usar aquest servei és indispensable:

- Estar registrat i actualitzat a la base de dades d’usuaris del servei de préstec del CRAI de la URV.

- No tenir documents en préstec vençuts.

- No estar bloquejat en el servei de préstec.

PUC via web

Els usuaris autoritzats de la URV poden sol·licitar els documents d’altres institucions membres del CSUC directament a través del Cercador del CRAI de la URV.

  • L'usuari s'ha d'identificar al cercador.
  • En el formulari de sol·licitud del document, cal triar la localització de recollida local preferida, que és el CRAI de campus on vol recollir el document.
  • El sistema escull automàticament la institució que prestarà el document.
  • En cas que el document no es pugui prestar, s'envia per correu electrònic, i de manera gairebé immediata, un avís de cancel·lació.
  • Al cap d'uns dies l'usuari rebrà un c-electrònic informant que té el document reservat al CRAI seleccionat durant 4 dies.
 PUC in situ

Els usuaris de la URV autoritzats poden adreçar-se personalment a qualsevol de les biblioteques membres del CSUC, identificar-se amb el seu carnet de la URV —requisit indispensable— i emportar-se documents en préstec.

Per a més informació podeu consultar:

Préstec interbibliotecari i obtenció de documents (PI/SOD):

Si no localitzeu el document a la URV i no el podeu sol·licitar per préstec entre universitats catalanes (PUC), podeu demanar-lo a través del servei de préstec interbibliotecari i obtenció de documents (PI/SOD).

Per més informació, adreceu-vos al servei Pregunt@.