saltar al contingut principal
URV

Préstec de documents

Préstec de documents

Préstec de documents de la URV

  • Préstec domiciliari

Per saber si un document està disponible en préstec consulteu el catàleg. Tots els documents disponibles o prestats es poden reservar des del mateix catàleg.

Per tal d’evitar-vos desplaçaments, podeu sol·licitar, recollir o retornar els documents als taulells d'informació i préstec de qualsevol del CRAI.

En cas que hagueu reservat un document prestat, us avisarem per correu electrònic  quan el retornin. Els documents reservats es guarden dos dies.

Per més informació, podeu consultar el Reglament d'us del servei de préstec del CRAI.

Per qualsevol dubte o qüestió, adreceu-vos as taulells de préstec o al servei virtual Pregunt@.

Préstec de documents de fora de la URV

  • PUC o préstec consorciat

A causa del canvi de sistema integrat de gestió de biblioteques, el el servei de PUC no està disponible a partir de l'1 de juliol. 

El PUC és un servei de préstec consorciat gratuït que permet als seus usuaris sol·licitar i tenir en préstec documents d’una altra biblioteca del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).

Són usuaris d'aquest servei els membres de les institucions del CSUC, (estudiants, PDI, PAS, i personal autoritzat per la seva institució).

Consulteu el nombre de documents disponibles per PUC segons tipus d’usuari.

El nombre màxim de documents inclou tant els que l'usuari hagi sol·licitat o tingui en préstec per PUC com els que estiguin en curs de retorn a la institució a la qual pertanyen, ja que la devolució d’un document no es fa efectiva en el moment en què es retorna el document a la URV, sinó que es produeix quan el document arriba a la institució propietària del document.

Els usuaris poden sol·licitar els documents a través del web o bé in situ (presencialment a la biblioteca on estan dipositats). Per usar aquest servei és indispensable:

- Estar registrat i actualitzat a la base de dades d’usuaris del servei de préstec del CRAI de la URV.

- No tenir documents en préstec vençuts.

- No estar bloquejat per punts de retard en el servei de préstec.

PUC via web

Els usuaris autoritzats de la URV poden sol·licitar els documents d’altres institucions membres del CSUC directament a través del Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

- L'usuari s'ha d'identificar i indicar en quina biblioteca vol rebre el document.

- Al cap d'uns dies l'usuari rebrà un c-electrònic informant-lo que té el document reservat al CRAI seleccionat durant 4 dies.

 PUC in situ

Els usuaris de la URV autoritzats poden adreçar-se personalment a qualsevol de les biblioteques membres del CSUC, identificar-se amb el seu carnet de la URV —requisit indispensable— i emportar-se documents en préstec.

Per a més informació podeu consultar:

Guia del PUC

Reglament del PUC

  • Préstec interbibliotecari i obtenció de documents (PI/SOD):

Si no localitzeu el document a la URV i no el podeu sol·licitar per préstec entre universitats catalanes (PUC), podeu demanar-lo a través del servei de préstec interbibliotecari i obtenció de documents (PI/SOD).

Per més informació, adreceu-vos al servei Pregunt@.