saltar al contingut principal
URV

Agenda

Exposició "#Primavera musical" al CRAI campus Catalunya

Del 9 al 31 de març de 2023

CRAI campus Catalunya

Del 9 al 31 de març es pot visitar l'exposició #Primavera musical: la música valenciana reviscola al vestíbul del CRAI campus Catalunya.

La mostra revisa les dues últimes dècades de la música valenciana, grups i artistes, des de finals dels anys 90 i fins a l'actualitat. S'hi poden trobar cançons, art gràfic, literatura, festivals, publicacions periòdiques i activitats per als estudiants.

L'acte d'inauguració és el dijous 9 de març, a partir de les 11.30 h al CRAI, i, a continuació, a les 12.30 h, hi haurà un concert del grup del País Valencià Jazzmatiks a l'Aula Magna del campus.

L'exposició també s'inclou dins del programa d'activitats dels instituts de Tarragona. Al llarg del mes de març, s'ha previst que diferents grups d'alumnes dels instituts passin pel CRAI campus Catalunya per visitar l'exposició.

Més informació sobre l'exposició a la pàgina de la Universitat d'Alacant.

I Cicle de Formació en línia de la base de dades Scopus

Del 20 al 24 de març de 2023

Virtual

Entre el 20 i el 24 de març, FECYT juntament amb Elsevier, organitzen el I Cicle de Formació en Línia de la base de dades Scopus. L'objectiu és donar a conèixer, a investigadors, estudiants i personal bibliotecari, les actualitzacions i novetats de la base de dades, així com les funcionalitats dissenyades per a les institucions.

Per aquesta edició s'han programat els següents 10 cursos gratuïts i independents entre ells, d'una hora de durada, en horari de matí i en llengua castellana:

  1. Introducció a Scopus
  2. Scopus: cerca per matèria
  3. Scopus: perfil d'autor i institucions
  4. Scopus: Mètriques
  5. Scopus: Cite Score
  6. Scopus: sources i comparació de revistes
  7. Scopus: cerca avançada
  8. Scopus: treballant amb els resultats
  9. Més enllà de Scopus: aprofitant els recursos de Scopus
  10. Scopus: Pregunta & Resposta-LibGuide: on es resoldran els dubtes que hagin sorgit durant les sessions anteriors. Els dubtes es poden enviar prèviament a recursoscientificos(ELIMINAR)@fecyt.es

Podeu consultar totes les sessions i formalitzar-ne la inscripció prèvia a través d'aquest enllaç. La primera vegada que hi accediu us demanarà que us valideu a SABiDi amb les credencials de la universitat. A partir d'aquí, podreu elegir la sessió o sessions del vostre interès. Utilitzeu el correu institucional de la URV quan empleneu el formulari d'inscripció. Un cop formalitzada, rebreu un correu de confirmació que cal guardar perquè conté l'enllaç per poder accedir a la sessió el dia i l'hora indicat. Verifiqueu la carpeta de correu no desitjat si no l'heu rebut.

Tots els usuaris que realitzin els cursos i responguin el 100% de totes les preguntes en línia que es plantejaran en directe al llarg de la sessió, rebran per correu electrònic una enquesta de satisfacció i, unes setmanes més tard, el certificat d'assistència.

També es podran descarregar les sessions gravades i material de formació d'altres cursos sobre Web of Science i també sobre Scopus.

Centre d'interès "Dia Mundial de la Tuberculosi (24 de març)" del CRAI Medicina i Ciències de la Salut

Del 21 al 24 de març de 2023

Virtual i CRAI Medicina i Ciències de la Salut

En motiu del Dia Mundial de la Tuberculosi (TB), que se celebra el 24 de març, el CRAI Medicina i Ciències de la Salut us ofereix una sèrie de recursos sobre la matèria. Es pot consultar la guia virtual sobre el tema o també el centre d'interés que es troba disponible, del 21 al 31 de març, al CRAI Medicina i Ciències de la Salut.

La tuberculosi es manté com una de les malalties infeccioses més mortals. Cada dia al món moren més de 4.000 persones i prop de 30.000 es contagien. Normalment, la tuberculosi té una evolució lenta (durant mesos o fins i tot anys), però es pot presentar d'una forma aguda i més greu en les persones amb poques defenses com, per exemple, els infants, les persones grans, les persones portadores del virus de la sida o amb càncer o diabetis. Des de l'any 2000 s'han salvat 66 milions de vides gràcies al diagnòstic i al seu tractament.

En aquesta data, es commemora el dia en què el Dr. Robert Koch va anunciar, l'any 1882, el descobriment del bacteri que causa la tuberculosi, cosa que va facilitar la diagnosi i la cura d'aquesta malaltia.

Centre d'interès "Dia Mundial de l'Aigua (22 de març)" al CRAI campus Sescelades

Del 22 de març al 14 d'abril de 2023

CRAI campus Sescelades - Zona de Divulgació

Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua (22 de març), el CRAI campus Sescelades ha preparat un centre d'interès amb un recull de documents interessants sobre aquesta temàtica. A més a més, també s'hi reprodueixen vídeos i consells útils per a estalviar aigua a casa.