saltar al contingut principal
URV

Agenda

Centres d'interès "Química i ètica" al CRAI campus Sescelades

Del 10 al 24 de febrer de 2023

CRAI campus Sescelades

Coincidint amb les XVI Jornades de Química Verda, que organitza la Facultat de Química, el CRAI campus Sescelades exposa el centre d'interès de "Química i ètica", format per documents disponibles al CRAI relacionats amb el lema de les Jornades.

Centre d'interès "Fons adquirit amb l'Acord URV-Diputació" al CRAI campus Vila-seca

Del 22 de febrer al 6 de març de 2023

Virtual i CRAI campus Vila-seca

El CRAI campus Vila-Seca ha preparat un centre d'interès amb els materials adquirits recentment gràcies a l'Acord de la URV amb la Diputació de Tarragona: jocs de taula, llibres de divulgació, lectures de batxillerat, llibres d'idiomes, etc.

Situat al vestíbul del CRAI, consta del fons de documents i jocs de taula adquirits. També es pot consultar en línia a la guia CRAI campus Vila-seca: Llibres de batxillerat.

L'Acord URV-Diputació facilita l'accés dels estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de formació professional de Tortosa, Roquetes, Vila-Seca, Comarruga i El Vendrell al Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI) de la URV, en les seves seus de campus Terres de l'Ebre, Vila-Seca i Baix Penedès, respectivament.

Més informació sobre l'acord a la guia.

Tots aquests documents també estan disponibles per al préstec per a tota la comunitat universitària.

Exposició "Les col·lectivitats Agrícoles al Penedès, 1936-1939" al CRAI campus Catalunya

Del 22 de febrer al 7 de març de 2023

Vestíbul del CRAI campus Catalunya

L'exposició és comissariada per Ramon Arnabat Mata i Guillem Puig Valverdú i produïda per l'Institut d'Estudis Penedesencs amb el suport del Memorial Democràtic i del Ministerio de la Presidencia. A través de 15 plafons s'explica la formació i funcionament de les col·lectivitats agrícoles al Penedès durant la Guerra Civil espanyola. L'objectiu és facilitar la comprensió d'aquestes iniciatives camperoles comunitàries en el marc de les transformacions econòmiques i socials que es produeixen a Catalunya a partir del juliol de 1936.

Centre d'interès "Dia Mundial de les Malalties Minoritàries (28 de febrer)" del CRAI Medicina i Ciències de la Salut

Del 24 de febrer al 6 de març de 2023

Virtual i CRAI Medicina i Ciències de la Salut

En motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, que se celebra el 28 de febrer, el CRAI Medicina i Ciències de la Salut ofereix un recull de recursos sobre la matèria. L'objectiu d'aquest dia mundial, promogut per l'Organització Europea de Malalties Minoritàries (EURORDIS), és donar a conèixer les malalties rares i posicionar-les com una prioritat social i sanitària.

Les malalties minoritàries són greus, poc freqüents i afecten 5 de cada 10.000 persones. N'hi ha més de 7.000, un 80% de les quals són d'origen genètic. Generalment impliquen diversos òrgans i afecten les capacitats físiques, les habilitats mentals i les qualitats sensorials i de comportament dels malalts. Poden aparèixer des del naixement o la infantesa, però n'hi ha que no es manifesten fins a l'edat adulta.

El centre d'interès es troba disponible al vestíbul del CRAI Medicina i Ciències de la Salut i també es pot consultar la versió en línia.

El CRAI participa en les Jornades de Portes Obertes de la URV

i

El CRAI participa en les Jornades de Portes Obertes de la URV que es realitzen els dies:

  • 24 de febrer, divendres, de 17 a 19 h o de 19 a 21 h, segons el centre.
  • 22 d'abril, dissabte, de 10 a 12 h o de 12 a 14 h, segons el centre.

En aquestes jornades els futurs estudiants i les seves famílies poden visitar les instal·lacions del CRAI i conèixer els serveis i recursos que s'ofereixen.

A més, s'ha preparat una guia virtual amb tota la informació del CRAI.