saltar al contingut principal
URV

Diccionaris

                                                                                                            
 

  • Enllaços:

WordReference

Aquí trobareu una gran varietat de diccionaris bilingües i monolingües en diferents llengües, com ara l'anglès, l'alemany, l'espanyol, el català, el francès, l'italià, entre moltes altres. En la majoria dels casos, en fer la cerca d'una paraula també obtenim la transcripció fonètica i l'àudio corresponent per saber com es pronuncia.

Per a les cerques d'expressions o accepcions d'una mateixa paraula o frase, és especialment interessant i útil l'apartat anomenat Forum.

 

Linguee

Aquest diccionari ens permet fer traduccions entre diferents llengües d'una forma molt contextualitzada. Quan fem una cerca al diccionari, els resultats obtinguts provenen de diferents fonts: banc de definicions de Linguee amb exemples i àudio per saber com es pronuncien les paraules cercades, Viquipèdia, i fonts externes diverses per posar les paraules en diferents contextos.  D'aquesta manera podrem triar quina traducció és la que millor s'adapta al context en què la necessitem nosaltres.

 

Oxford Dictionaries

Diccionaris d'anglès i espanyol gratuïts i possibilitat de subscripció per poder consultar diccionaris en altres llengües.

A més, si seleccioneu la pàgina d'anglès o espanyol, hi trobareu tot un seguit d'activitats i lectures relacionades amb el lèxic, com ara l'origen d'algunes paraules i altres curiositats molt interessants.

 

Cambridge Dictionary

Diccionaris d'anglès bilingües i monolingües. En els bilingües hi trobareu tant l'espanyol com el català.

Inclou diferents corpus temàtics, com ara anglès per a estudiants o anglès americà i britànic essencial.

 

Macmillan Dictionary

Diccionari d'anglès monolingüe. A la pàgina principal també trobareu l'accés a un blog per aprendre curiositats sobre la llengua anglesa, així com l'apartat "Word Buzz" per estar al dia sobre els nous usos lingüístics.

Llengües URV - Eines

Al web del Servei Lingüístic de la URV hi ha tot un seguit d'eines per millorar els vostres textos. Hi trobareu els criteris lingüístics de la URV, un servei de resolució de consultes lingüístiques i una selecció de recursos de la xarxa que us poden ser molt útils.

Per a més informació

Podeu adreçar-vos al personal de l'Espai d'aprenentatge de llengües a través del correu electrònic crai.espaillengues(ELIMINAR)@urv.cat.

Si teniu qualsevol dubte o voleu més informació, adreceu-vos al servei virtual Pregunt@.