saltar al contingut principal
URV

Agenda

Centre d'interès "Dia Mundial de la Tuberculosi (24 de març)" del CRAI Medicina i Ciències de la Salut

Del 21 al 24 de març de 2023

Virtual i CRAI Medicina i Ciències de la Salut

En motiu del Dia Mundial de la Tuberculosi (TB), que se celebra el 24 de març, el CRAI Medicina i Ciències de la Salut us ofereix una sèrie de recursos sobre la matèria. Es pot consultar la guia virtual sobre el tema o també el centre d’interés que es troba disponible, del 21 al 31 de març, al CRAI Medicina i Ciències de la Salut.

La tuberculosi es manté com una de les malalties infeccioses més mortals. Cada dia al món moren més de 4.000 persones i prop de 30.000 es contagien. Normalment, la tuberculosi té una evolució enta (durant mesos o fins i tot anys), però es pot presentar d'una forma aguda i més greu en les persones amb poques defenses com, per exemple, els infants, les persones grans, les persones portadores del virus de la sida o amb càncer o diabetis. Des de l'any 2000 s'han salvat 66 milions de vides gràcies al diagnòstic i al seu tractament.

En aquesta data, es commemora el dia en què el Dr. Robert Koch va anunciar, l'any 1882, el descobriment del bacteri que causa la tuberculosi, cosa que va facilitar la diagnosi i la cura d'aquesta malaltia.

Compartir

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin