saltar al contingut principal
URV

Agenda

Exposició "Un oceà de lletres: 50 retrats d’escriptors espanyols, portuguesos i iberoamericans" al CRAI campus Vila-seca

Del 19 al 29 de febrer de 2024

CRAI campus Vila-seca

La proposta i la invitació per al Departament de Filologies Romàniques d'organitzar l'exposició "Un oceà de lletres: 50 retrats d'escriptors espanyols, portuguesos i iberoamericans" va arribar de part de la Unió de Periodistes Professionals de Romania, avalada pels noms de: Sr. Nicolae Ionita, Dr. Marian Nencescu, Director del Departament de Cultura de la Unió de Periodistes i l'Acad. Prof. Dr. Gheorghe Paun.

El Sr. Nicolae Ionita té connexions en el context dels dibuixants gràfics del món i és conegut a Romania per organitzar diverses exposicions al seu país i a l'estranger amb retrats d'escriptors romanesos, i per haver publicat diversos àlbums i catàlegs amb creacions personals o en col·laboració. Aquest any ha llançat una acció de gran envergadura: un concurs internacional de retrats de grans escriptors del món: "Tribute to the Great Writers on the World".

Al concurs, s'hi han presentat 500 dibuixants que han enviat més de 2000 retrats. Han estat seleccionats dibuixos de 200 artistes de 55 països. La Unió de Periodistes va enviar invitacions per organitzar exposicions a diverses institucions del món. S'hi van inscriure 64 institucions de cultura que han pogut escollir, lliurement, els retrats d'escriptors. El Departament de Filologies Romàniques de la Universitat Rovira i Virgili s'ha mostrat interessat per la proposta, que es podrà visitar pels diferents CRAI de campus de la URV.

Han participat en l'organització d'aquesta exposició la Dra. Mª Dolores Jiménez, Dra. Mª José Rodríguez, Dra. Mª Isabel Calle, Dra Lilica Voicu i Sr. Santiago Montes.

Compartir

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin