saltar al contingut principal
URV

Agenda

Exposició  “El camp de concentració de Sachsenhausen. Propaganda, manipulació i confrontació de narratives“ al CRAI seu Baix Penedès

Del 28 d'octubre a l'11 de novembre de 2022

CRAI seu Baix Penedès

L'exposició "El camp de concentració de Sachsenhausen. Propaganda, manipulació i confrontació de narratives" ens apropa, retrocedint en el temps i en la història, al camp de concentració nazi de Sachsenhausen, ubicat des de l'any 1936 fins a l'any 1950 al nord de Berlín, a la ciutat d'Oranienburg (actual estat federat de Brandenburg). Es centra en la seva realitat, des dels seus orígens fins l'any 1945, incidint en els diferents testimonis que ens han deixat víctimes i perpetradors. D'una banda els nazis, amb les seves fotografies de propaganda. D'altra banda, a través de dibuixos i records d'experiències viscudes, veurem la versió d'aquells que en foren presos.

La mostra, formada per 10 roll-up, vol fomentar l'esperit crític, conscienciar sobre els perills de la manipulació, del feixisme i del nazisme. També pretén, tot recuperant les vivències dels empresonats, dignificar d'alguna manera la memòria de les víctimes.

L'exposició s'exposarà als diversos CRAI de campus que la universitat té extensos pel territori, realitzant una itinerància que es podrà seguir a través de l'Agenda del CRAI.

Compartir

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin