saltar al contingut principal
URV

Agenda

Exposició  “El camp de concentració de Sachsenhausen. Propaganda, manipulació i confrontació de narratives“ al CRAI campus Catalunya

Del 7 al 25 de febrer de 2022

CRAI campus Catalunya

L'exposició "El camp de concentració de Sachsenhausen. Propaganda, manipulació i confrontació de narratives" ens apropa, retrocedint en el temps i en la història, al camp de concentració nazi de Sachsenhausen, ubicat des de l'any 1936 fins a l'any 1950 al nord de Berlín, a la ciutat d'Oranienburg (actual estat federat de Brandenburg). Es centra en la seva realitat, des dels seus orígens fins l'any 1945, incidint en els diferents testimonis que ens han deixat víctimes i perpetradors. D'una banda els nazis, amb les seves fotografies de propaganda. D'altra banda, a través de dibuixos i records d'experiències viscudes, veurem la versió d'aquells que en foren presos.

La mostra, formada per 10 roll-up, vol fomentar l'esperit crític, conscienciar sobre els perills de la manipulació, del feixisme i del nazisme. També pretén, tot recuperant les vivències dels empresonats, dignificar d'alguna manera la memòria de les víctimes.

L'exposició es pot visitar inicialment del 7 al 25 de febrer al vestíbul del CRAI campus Catalunya. Després s'exposarà també pels diversos CRAI de campus que la universitat té extensos pel territori, tot fent una itinerància que es podrà seguir a través de l'Agenda del CRAI.

Compartir

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin