saltar al contingut principal
URV

Agenda

Exposició “Busca comerç just, finances ètiques i economia social i solidària" al CRAI campus Catalunya

Del 29 d'abril al 17 de maig de 2024

CRAI campus Catalunya

La Coordi -Comerç Just i Finances Ètiques- ens proposen missatges, materials I eines per apropar-nos al comerç just en motiu del Dia mundial del Comerç Just, 11 de maig.

A través de 5 panells es mostra les diferències entre el model capitalista i les alternatives des del Comerç Just, les Finances Ètiques i l'Economia Social i Solidària, com un cercle que dona vida al mercat social. Alhora, convida a plantejar el "Què pots fer tu?", promovent el consum responsable del conjunt de productes i serveis que utilitzem en la nostra vida quotidiana.

Organitza: Oficina de Compromís Social

Centre d'interès "Dia mundial del Riure" a CRAI campus Sescelades

Del 2 al 17 de maig de 2024

CRAI campus Sescelades

Amb motiu del Dia Mundial del Riure que se celebra cada primer diumenge de maig, el CRAI campus Sescelades ha preparat un centre d'interès on hi trobareu fons i recursos relacionats amb la temàtica per promoure i conscienciar sobre els beneficis del riure. A més, trobareu un panell on podreu escriure què us fa riure. 

Exposició "Archéo-sexisme" al CRAI seu Baix Penedès

Del 6 al 30 de maig de 2024

CRAI seu Baix Penedès

Archéo-Sexisme és una exposició itinerant de l'associació francesa Archéo-Éthique i el projecte Paye ta Truelle. A través de la presentació de testimonis sobre el sexisme en arqueologia, principalment en els camps de l'excavació, té com a objectiu promoure la cultura científica i fomentar la diversitat i la igualtat mitjançant l'ètica en el món de la recerca. Els testimonis recollits per Paye ta Truelle i Archéo-Éthique han estat il·lustrats per artistes i exposats en diverses institucions.

L'exposició s'ha portat a terme amb la col·laboració de l'ICAC, el Departament d'Història i Història de l'Art de la URV i la Unitat d'Igualtat de la URV.

El 12 de desembre a les 11 h a l'aula 501 del campus Catalunya es va presentar a càrrec de les institucions implicades i amb una xerrada de la investigadora i historiadora de la Universitat de Lleida Ariadna Nieto: "De la invisibilització a la impunitat: (Des)xifrant la discriminació de gènere i l'assetjament sexual en arqueologia".

Exposició "El Rector de Vallfogona. Història i mite" al CRAI campus Bellissens

Del 6 al 17 de maig de 2024

CRAI campus Bellissens

Amb motiu dels 400 anys de la mort de Francesc Vicent Garcia, conegut com el Rector de Vallfogona, podeu visitar al CRAI campus Bellissens l'exposició "El Rector de Vallfogona. Història i mite". Aquesta exposició va coincidir amb les Jornades Internacionals "Dona, eros i santedat: l'univers femení en l'obra de Vicent Garcia i el Barroc català", que es van celebrar al campus Catalunya els dies 4 i 5 de desembre.

Es tracta d'una exposició de set plafons que narra la vida i l'obra de Francesc Vicent Garcia, el primer gran escriptor de la literatura catalana barroca i el més popular de l'època. Aquesta exposició es complementa amb el recull bibliogràfic de l'obra que té el CRAI sobre l'autor. És una mostra divulgativa creada amb la voluntat de despertar l'interès cap a la figura de l'autor.

L'exposició ha estat produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Exposició "Llibres, vins i art" a CRAI campus Sescelades

Del 8 al 29 de maig de 2024

CRAI campus Sescelades

Del 8 al 29 de maig podeu visitar al CRAI campus Sescelades l'exposició "Llibres, Vins i Art". Aquesta exposició està organitzada per Publicacions URV, i també hi participen Servei Lingüístic, Finca i Celler Mas dels Frares, Facultat d'Enologia, Fons d'Art i Aula d'Art de la URV i l'Oficina de Compromís Social.

La mostra "Llibres, vins i art" fa un recorregut pels llibres de Publicacions URV i els vins del Celler Experimental Mas dels Frares de la Facultat d'Enologia que llueixen obres del Fons d'Art de la nostra Universitat, i s'hi recullen les semblances dels artistes.

Exposició "Diàlegs per la Pau" al CRAI campus Catalunya

Del 13 al 23 de maig de 2024

CRAI campus Catalunya

Organitzada per XCD (Federació de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del sud de Catalunya) l'exposició ens apropa a través de les il·lustracions de les portades de la seva revista a fer una reflexió sobre els diferents temes tractats en les seves publicacions (emprenedoria social, salut i cooperació internacional, conflcites bèl·lics o la construcció de la pau), sempre des de l'objectiu de la Federació que es defensar, promoure i garantir els drets humans, llibertats fonamentals i el medi ambient.

Aquesta exposició és realitza dins el marc de les V Jornades XCD, que es porten a terme al Campus Catalunya, els dies 22 i 23 de maig i a les quals us podeu inscrirue gratuïtament en el següent enllaç: Federació XCD Events - 1 Upcoming Activities and Tickets ' Eventbrite

Més informació a https://www.xcd.cat/

Exposició "Re pudiats" al CRAI campus Catalunya

Del 15 de maig al 9 de juny de 2024

CRAI campus Catalunya

L'Aula d'art de la URV, en la seva programació, ha convidat l'artista Joan Paton a exposar la seva obra al CRAI campus Catalunya. L'exposició "Re pudiats", es podrà visitar fins el 9 juny.

Els projectes artístics de Joan Paton es nodreixen de la pols i la brutícia que s'amaga sota les estores del sistema polític i econòmic, sota les convencions socials, els clixés i els estereotips. Sempre intentant posar de manifest allò que sostenia Tancredi, un dels protagonistes de «El Gattopardo», la novel·la de Tomasi di Lampedusa: tot ha de canviar perquè no canviï res. En aquest cas Joan Paton ens fa qüestionar la nostra mirada benvolent sobre la immigració, com si el nostre paradís estigués sotmès a una amenaça que té una forma i una concreció desconeguda, com un tro que ressona en l'horitzó. L'art que Joan Paton practica, basat en la llibertat que sustenta l'exercici creatiu, ofereix la possibilitat de plantejar-nos noves preguntes, qüestions que fins ara ens han semblat inimaginables i que podrien desafiar la monopolització de la descripció del món que tenim internalitzada culturalment. (Màrius Domingo, comissari)