saltar al contingut principal
URV

Agenda

Campanya “Forma’t, Acredita’t, Empodera’t” del Centre de Documentació Europea de la URV

Del 2 d'octubre al 31 de maig de 2024

Virtual

La campanya "Forma't, Acredita't, Empodera't" del Centre de Documentació Europea de la URV juntament amb Europe Direct Tarragona vol posar de rellevància tots els recursos que des de la Unió Europea s'ofereix als seus ciutadans per desenvolupar noves habilitats.

Entre altres iniciatives, es distribuiran estovalles per les cafeteries dels campus Catalunya, Sescelades i Bellissens i s'elaborat una guia.

Més informació sobre la campanya al Diari Digital URV i també a través de les xarxes socials amb el hashtags #cdeurv i #EUYearOFSkills

Exposició "BENDITA INOCENCIA , d'Antonio Luque" al CRAI campus Catalunya

Del 13 de març al 14 d'abril de 2024

CRAI campus Catalunya

L'exposició d'Antonio Luque, que es pot visitar fins el 14 d'abril als diferents espais del CRAI del campus Catalunya, ajuda a mostrar que totes les representacions de la realitat amaguen jocs, formes subjectives d'observar o arquetips narratius i que són els textos els que determinen el que veiem a les imatges.

"Bendita Inocencia" recull cinc fotografies de diferents homes anònims -d'una llista de prop de 60- , que van acompanyades de noms més o menys coneguts, com Jeff Bezos, fundador d'Amazon; Bill Gates, fundador de Microsoft; Amancio Ortega, fundador d'Inditex, Ma Huateng, fundador, president i conseller delegat de Tencet, empresa dedicada a la tecnologia i Internet, que reuneix els més grans grups de jocs i entreteniment del món o Alice Walton, la única del llistat, hereva de la fortuna del fundador de Wal-Mart, l'empresa minorista més gran del món.

Anotnio Luque és un cercador d'imatges extraviades a llibreries de vell i rastres de segona mà. Persegueix arxius fotogràfics de persones anònimes, procedents d'estudis clausurats i escombraires de la memòria. Amb ells crea móns de ficció o narratives viruals inspirades pels rostres, entorns i posats de les persones fotografiades i els converteix en actors dels seus projectes. No està interessat en allò que van ser, sinó en allò que poden arribar a ser.

Les imatges d'aquests homes joves rescatats de l'arxiu d'un fotògraf de barri actuen com a representació de cadascun dels noms dels herois triomfadors i milionaris.

Exposició "Archéo-sexisme" al CRAI campus Bellissens

Del 8 al 18 d'abril de 2024

CRAI campus Bellissens

Archéo-Sexisme és una exposició itinerant de l'associació francesa Archéo-Éthique i el projecte Paye ta Truelle. A través de la presentació de testimonis sobre el sexisme en arqueologia, principalment en els camps de l'excavació, té com a objectiu promoure la cultura científica i fomentar la diversitat i la igualtat mitjançant l'ètica en el món de la recerca. Els testimonis recollits per Paye ta Truelle i Archéo-Éthique han estat il·lustrats per artistes i exposats en diverses institucions.

L'exposició s'ha portat a terme amb la col·laboració de l'ICAC, el Departament d'Història i Història de l'Art de la URV i la Unitat d'Igualtat de la URV.

El 12 de desembre a les 11 h a l'aula 501 del campus Catalunya es va presentar a càrrec de les institucions implicades i amb una xerrada de la investigadora i historiadora de la Universitat de Lleida Ariadna Nieto: "De la invisibilització a la impunitat: (Des)xifrant la discriminació de gènere i l'assetjament sexual en arqueologia".

Exposició "Un oceà de lletres: 50 retrats d’escriptors espanyols, portuguesos i iberoamericans" al CRAI campus Sescelades

Del 9 al 19 d'abril de 2024

CRAI campus Sescelades

La proposta i la invitació per al Departament de Filologies Romàniques d'organitzar l'exposició "Un oceà de lletres: 50 retrats d'escriptors espanyols, portuguesos i iberoamericans" va arribar de part de la Unió de Periodistes Professionals de Romania, avalada pels noms de: Sr. Nicolae Ionita, Dr. Marian Nencescu, Director del Departament de Cultura de la Unió de Periodistes i l'Acad. Prof. Dr. Gheorghe Paun.

El Sr. Nicolae Ionita té connexions en el context dels dibuixants gràfics del món i és conegut a Romania per organitzar diverses exposicions al seu país i a l'estranger amb retrats d'escriptors romanesos, i per haver publicat diversos àlbums i catàlegs amb creacions personals o en col·laboració. Aquest any ha llançat una acció de gran envergadura: un concurs internacional de retrats de grans escriptors del món: "Tribute to the Great Writers on the World".

Al concurs, s'hi han presentat 500 dibuixants que han enviat més de 2000 retrats. Han estat seleccionats dibuixos de 200 artistes de 55 països. La Unió de Periodistes va enviar invitacions per organitzar exposicions a diverses institucions del món. S'hi van inscriure 64 institucions de cultura que han pogut escollir, lliurement, els retrats d'escriptors. El Departament de Filologies Romàniques de la Universitat Rovira i Virgili s'ha mostrat interessat per la proposta, que es podrà visitar pels diferents CRAI de campus de la URV.

Han participat en l'organització d'aquesta exposició la Dra. Mª Dolores Jiménez, Dra. Mª José Rodríguez, Dra. Mª Isabel Calle, Dra Lilica Voicu i Sr. Santiago Montes.