saltar al contingut principal
URV

Agenda

Campanya “Forma’t, Acredita’t, Empodera’t” del Centre de Documentació Europea de la URV

Del 2 d'octubre al 31 de maig de 2024

Virtual

La campanya "Forma't, Acredita't, Empodera't" del Centre de Documentació Europea de la URV juntament amb Europe Direct Tarragona vol posar de rellevància tots els recursos que des de la Unió Europea s'ofereix als seus ciutadans per desenvolupar noves habilitats.

Entre altres iniciatives, es distribuiran estovalles per les cafeteries dels campus Catalunya, Sescelades i Bellissens i s'elaborat una guia.

Més informació sobre la campanya al Diari Digital URV i també a través de les xarxes socials amb el hashtags #cdeurv i #EUYearOFSkills

Exposició "Archéo-sexisme" al CRAI campus Bellissens

Del 8 al 18 d'abril de 2024

CRAI campus Bellissens

Archéo-Sexisme és una exposició itinerant de l'associació francesa Archéo-Éthique i el projecte Paye ta Truelle. A través de la presentació de testimonis sobre el sexisme en arqueologia, principalment en els camps de l'excavació, té com a objectiu promoure la cultura científica i fomentar la diversitat i la igualtat mitjançant l'ètica en el món de la recerca. Els testimonis recollits per Paye ta Truelle i Archéo-Éthique han estat il·lustrats per artistes i exposats en diverses institucions.

L'exposició s'ha portat a terme amb la col·laboració de l'ICAC, el Departament d'Història i Història de l'Art de la URV i la Unitat d'Igualtat de la URV.

El 12 de desembre a les 11 h a l'aula 501 del campus Catalunya es va presentar a càrrec de les institucions implicades i amb una xerrada de la investigadora i historiadora de la Universitat de Lleida Ariadna Nieto: "De la invisibilització a la impunitat: (Des)xifrant la discriminació de gènere i l'assetjament sexual en arqueologia".

Exposició "Un oceà de lletres: 50 retrats d’escriptors espanyols, portuguesos i iberoamericans" al CRAI campus Sescelades

Del 9 al 19 d'abril de 2024

CRAI campus Sescelades

La proposta i la invitació per al Departament de Filologies Romàniques d'organitzar l'exposició "Un oceà de lletres: 50 retrats d'escriptors espanyols, portuguesos i iberoamericans" va arribar de part de la Unió de Periodistes Professionals de Romania, avalada pels noms de: Sr. Nicolae Ionita, Dr. Marian Nencescu, Director del Departament de Cultura de la Unió de Periodistes i l'Acad. Prof. Dr. Gheorghe Paun.

El Sr. Nicolae Ionita té connexions en el context dels dibuixants gràfics del món i és conegut a Romania per organitzar diverses exposicions al seu país i a l'estranger amb retrats d'escriptors romanesos, i per haver publicat diversos àlbums i catàlegs amb creacions personals o en col·laboració. Aquest any ha llançat una acció de gran envergadura: un concurs internacional de retrats de grans escriptors del món: "Tribute to the Great Writers on the World".

Al concurs, s'hi han presentat 500 dibuixants que han enviat més de 2000 retrats. Han estat seleccionats dibuixos de 200 artistes de 55 països. La Unió de Periodistes va enviar invitacions per organitzar exposicions a diverses institucions del món. S'hi van inscriure 64 institucions de cultura que han pogut escollir, lliurement, els retrats d'escriptors. El Departament de Filologies Romàniques de la Universitat Rovira i Virgili s'ha mostrat interessat per la proposta, que es podrà visitar pels diferents CRAI de campus de la URV.

Han participat en l'organització d'aquesta exposició la Dra. Mª Dolores Jiménez, Dra. Mª José Rodríguez, Dra. Mª Isabel Calle, Dra Lilica Voicu i Sr. Santiago Montes.

Exposició "Ucraïna, i ara què? al CRAI campus Catalunya

Del 10 al 22 d'abril de 2024

CRAI campus Catalunya

L'exposició té com a finalitat donar visibilitat al conflicte armat. El conjunt d'imatges capta la crueltat d'un conflicte bèl·lic que, malauradament, ha envoltat a Europa en ple segle XXI portant l'espectador a reflexionar sobre la realitat dels Drets Humans orientats a la guerra d'Ucraïna. Hi trobem imatges al voltant de les persones i de les llars.

Aquesta exposició està comissariada per Mirades del món i compte amb la col·laboració de la URV Solidària.

Exposició "El Rector de Vallfogona. Història i mite" al CRAI Medicina i Ciències de la Salut

Del 15 al 26 d'abril de 2024

CRAI Medicina i Ciències de la Salut

Amb motiu dels 400 anys de la mort de Francesc Vicent Garcia, conegut com el Rector de Vallfogona, podeu visitar al CRAI Medicina i Ciències de la Salut l'exposició "El Rector de Vallfogona. Història i mite". Aquesta exposició va coincidir amb les Jornades Internacionals "Dona, eros i santedat: l'univers femení en l'obra de Vicent Garcia i el Barroc català", que es van celebrar al campus Catalunya els dies 4 i 5 de desembre.

Es tracta d'una exposició de set plafons que narra la vida i l'obra de Francesc Vicent Garcia, el primer gran escriptor de la literatura catalana barroca i el més popular de l'època. Aquesta exposició es complementa amb el recull bibliogràfic de l'obra que té el CRAI sobre l'autor. És una mostra divulgativa creada amb la voluntat de despertar l'interès cap a la figura de l'autor.

L'exposició ha estat produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.