saltar al contingut principal
URV

Agenda

Exposició #FotoRecercaURV2021 al CRAI campus Bellissens

Del al

CRAI campus Bellissens

L'exposició sobre fotografia científica a les xarxes socials és una selecció de les imatges que es van presentar al concurs #FotoRecercaURV2021, impulsat per la Unitat de Cultura Científica i la Innovació de la URV, ComCiència i amb el cofinançament de la Diputació de Tarragona i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministerio de Ciencia e Innovación.

La mostra es composa de 23 imatges que mostren la recerca i les activitats de divulgació científica de la URV, agrupades en tres categories diferents: general, microscòpica i tota aquella relacionada amb la covid19. 

Notícia relacionada: https://diaridigital.urv.cat/el-crai-de-la-urv-acull-lexposicio-fotorecercaurv2021/

Exposició “50 anys canviant la història del càncer” al CRAI Medicina i Ciències de la Salut

Del al

CRAI Medicina i Ciències de la Salut

L'Associació Espanyola Contra el Càncer commemora la tasca realitzada durant els últims 50 anys amb l'exposició itinerant "50 anys canviant la historia del càncer". A través d'aquesta, es pot conèixer el fruit de la seva missió i descobrir persones properes implicades en la recerca i millora en el tractament i diagnòstic del càncer, com ara la Dra. Itziar Salaverría o el Dr. Mariano Barbacid.

La mostra es composa de 13 roll ups a través dels quals es fa un repàs històric que s'inicia en la creació de l'associació, segueix amb la descripció de les fites més importants i finalitza en els darrers avenços en recerca als quals ha donat suport. I és que, l'AECC, concedeix beques d'investigació des de l'any 1983 i, actualment, dona suport a 401 projectes que engloben la majoria de les àrees relacionades amb aquesta malaltia

Setmana Internacional de l’Accés Obert / Open Access Week

Del al

Virtual

Del 25 al 31 d'octubre se celebra la Setmana Internacional de l'Accés Obert, una iniciativa anual per promoure l'accés obert al món acadèmic i de la recerca. Aquest any, el Centre de Recursos per l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI) ha preparat diverses activitats per difondre i aprendre els beneficis de publicar en accés obert:

 • Seminaris web adreçats a PDI, doctorands i PAS:

Publicar en accés obert: Polítiques, ajuts eines i visibilitat al repositori institucional de la URV (Dimarts, 26 d'octubre de 2021. De 10:00 a 11:30h) Idioma: Català.

Publicar en accés obert amb MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute). El futur de les publicacions periòdiques (Dimecres, 27 d'octubre de 2021. De 10:00 a 11:00h) Idioma: Català/Castellà.

 • Curs d'autoformació al Campus Virtual:

Publicar en accés obert (Inscripció oberta fins al 30 de novembre. Duració: 4 hores). Idioma: Català.

 • Una web específica sobre la Setmana de l'Accés obert on destaca un joc de preguntes i respostes per aprendre de forma fàcil i divertida els principals aspectes de l'accés obert. La web també conté una introducció sobre què és la Setmana de l'Accés obert, les formacions que es realitzen des del CRAI i els ajuts disponibles per a l'accés obert.

Exposició "El coneixement i el món. Càtedres UNESCO URV" al CRAI campus Vila-seca

Del al

CRAI campus Vila-seca

Exposició elaborada en motiu del 75è aniversari de la fundació de la UNESCO en la qual hi ha participat la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV.

A través de 23 panells informatius es pot descobrir quina tasca desenvolupa una càtedra, quines són les seves àrees de treball, les intervencions internacionals més rellevants o, entre d'altres, les diverses línies de recerca que es realitzen.

Formació extraordinària en línia de la base de dades Scopus

Del al

Virtual

Entre el 18 i el 29 d'octubre, FECYT i Elsevier organitzen un Cicle de Formació en Línia Scopus. L'objectiu és donar a conèixer, a investigadors, estudiants i personal bibliotecari, les últimes actualitzacions i novetats d'Scopus, així com també les funcionalitats dissenyades per a les institucions.

S'han programat 10 cursos gratuïts i en llengua castellana de 60 minuts de durada, que es repitiran en horari de matí i tarda.

 1. Introducción a Scopus
 2. Scopus: búsqueda por materia
 3. Scopus: perfil de autor e instituciones
 4. Scopus: Métricas
 5. Scopus: Cite Score
 6. Scopus: sources y comparación de revistas
 7. Scopus: búsqueda avanzada
 8. Scopus: trabajando con los resultados
 9. Más allá de Scopus: aprovechando los recursos de Scopus
 10. Scopus: Pregunta & Respuesta-LibGuide    

Podeu consultar totes les sessions i formalitzar-ne la inscripció prèvia a través d'aquest enllaç. La primera vegada que hi accediu us demanarà que us valideu a SABiDi amb les credencials de la universitat. A partir d'aquí, podreu elegir la sessió o sessions del vostre interès. Utilitzeu el correu institucional de la URV quan empleneu el formulari d'inscripció. Un cop formalitzada, rebreu un correu de confirmació que cal guardar perquè conté l'enllaç per poder accedir a la sessió el dia i l'hora indicat. Verifiqueu la carpeta de correu no desitjat si no l'heu rebut.

Tots els usuaris que realitzin els cursos rebran per correu electrònic una enquesta de satisfacció i unes setmanes més tard el certificat d'assistència on constaran totes les sessions en les quals s'ha assistit un mínim de 30 minuts.

També es podran descarregar les sessions gravades i material de formació d'altres cursos sobre Scopus i també sobre Web of Science.

Exposició “Matemàtiques per a un món millor” al CRAI Campus Sescelades

Del al

CRAI campus Sescelades

Amb el suport del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, s'ha instal·lat al CRAI campus Sescelades aquesta exposició, creada per la Societat Catalana de Matemàtiques, la FECYT i altres institucions. Ofereix un petit recorregut per algunes aplicacions actuals de les matemàtiques al món que ens envolta, en àrees tan diverses com la indústria, l'enginyeria, la tecnologia, l'economia i la salut.

Es podrà visitar al vestíbul del CRAI campus Sescelades fins al 23 de desembre, coincidint amb el primer trimestre del nou grau d'Enginyeria Matemàtica i Física de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE).