saltar al contingut principal
URV

Agenda

Campanya “Forma’t, Acredita’t, Empodera’t” del Centre de Documentació Europea de la URV

Del 2 d'octubre al 31 de maig de 2024

Virtual

La campanya "Forma't, Acredita't, Empodera't" del Centre de Documentació Europea de la URV juntament amb Europe Direct Tarragona vol posar de rellevància tots els recursos que des de la Unió Europea s'ofereix als seus ciutadans per desenvolupar noves habilitats.

Entre altres iniciatives, es distribuiran estovalles per les cafeteries dels campus Catalunya, Sescelades i Bellissens i s'elaborat una guia.

Més informació sobre la campanya al Diari Digital URV i també a través de les xarxes socials amb el hashtags #cdeurv i #EUYearOFSkills

Centre d'interès "Dia internacional de l'Educació" al CRAI campus Sescelades

Del 16 de gener al 9 de febrer de 2024

CRAI campus Sescelades

Amb motiu del Dia internacional de l'Educació (24 de gener), el CRAI campus Sescelades ha preparat un centre d’interès format per un recull de documents relacionats amb la matèria, làmines amb informació i la reproducció d'uns vídeos interessants.

El podreu trobar a la planta 1 (zona de Divulgació) del CRAI Sescelades, fins el 9 de febrer.

Exposició "Safrà" de Pau Alsina al CRAI campus Catalunya

Del 20 de gener al 15 de febrer de 2024

CRAI campus Catalunya

Pau Alsina, Reus 2005. És estudiant d'arquitectura UDL. Malgrat la seva joventut fa més de 10 anys que crea al taller Illa de safrà de Reus. Ha participat en diverses col·lectives com ara L'anonimat pervers, Art Mill, Vinyols del Camp 2021; Fills d'una mateixa branca, Cal Massó, Reus 2022; Exposició conjunta amb Agustina Sobrino i Petits a la Confiteria Padreny, Reus 2022/23 respectivament. Ha participat en el llibre Què ens mata d 'Elena Pedrell / Art Mill 2022.

Arran aquesta publicació, Pau Alsina em va cridar l'atenció pel seu llenguatge plàstic fresc i alhora potent. No vaig trigar de posar-me en contacte amb ell i proposar-li alguna col·laboració per a Cultura Verda. Aquest fet s'ha concretat en la seva primera exposició individual al CRAI del Campus Catalunya i gràcies a l'obertura mental de l'Aula d'Art de la URV.
Crec important des de Cultura Verda, recolzar també al talent incipient del nostre territori. El resultat d'aquest treball amb Pau és un deliciós recorregut i homenatge dels seus mentors que l'han acompanyat en la seva creativitat i creixença com a persona en el camí de vida que tot just comença. Alsina ha fet un bell paral·lelisme amb un rusc nodridor i el pol·len que ha rebut fins ara per a preparar-se pel seu vol.

Exposició "Un oceà de lletres: 50 retrats d’escriptors espanyols, portuguesos i iberoamericans" al CRAI campus Terres de l'Ebre

Del 26 de gener al 8 de febrer de 2024

CRAI campus Terres de l'Ebre

La proposta i la invitació per al Departament de Filologies Romàniques d'organitzar l'exposició "Un oceà de lletres: 50 retrats d'escriptors espanyols, portuguesos i iberoamericans" va arribar de part de la Unió de Periodistes Professionals de Romania, avalada pels noms de: Sr. Nicolae Ionita, Dr. Marian Nencescu, Director del Departament de Cultura de la Unió de Periodistes i l'Acad. Prof. Dr. Gheorghe Paun.

El Sr. Nicolae Ionita té connexions en el context dels dibuixants gràfics del món i és conegut a Romania per organitzar diverses exposicions al seu país i a l'estranger amb retrats d'escriptors romanesos, i per haver publicat diversos àlbums i catàlegs amb creacions personals o en col·laboració. Aquest any ha llançat una acció de gran envergadura: un concurs internacional de retrats de grans escriptors del món: "Tribute to the Great Writers on the World".

Al concurs, s'hi han presentat 500 dibuixants que han enviat més de 2000 retrats. Han estat seleccionats dibuixos de 200 artistes de 55 països. La Unió de Periodistes va enviar invitacions per organitzar exposicions a diverses institucions del món. S'hi van inscriure 64 institucions de cultura que han pogut escollir, lliurement, els retrats d'escriptors. El Departament de Filologies Romàniques de la Universitat Rovira i Virgili s'ha mostrat interessat per la proposta, que es podrà visitar pels diferents CRAI de campus de la URV.

Han participat en l'organització d'aquesta exposició la Dra. Mª Dolores Jiménez, Dra. Mª José Rodríguez, Dra. Mª Isabel Calle, Dra Lilica Voicu i Sr. Santiago Montes.

Exposició "Archéo-sexisme" al CRAI campus Sescelades

Del 29 de gener al 8 de febrer de 2024

CRAI campus Sescelades

Archéo-Sexisme és una exposició itinerant de l'associació francesa Archéo-Éthique i el projecte Paye ta Truelle. A través de la presentació de testimonis sobre el sexisme en arqueologia, principalment en els camps de l'excavació, té com a objectiu promoure la cultura científica i fomentar la diversitat i la igualtat mitjançant l'ètica en el món de la recerca. Els testimonis recollits per Paye ta Truelle i Archéo-Éthique han estat il·lustrats per artistes i exposats en diverses institucions.

L'exposició s'ha portat a terme amb la col·laboració de l'ICAC, el Departament d'Història i Història de l'Art de la URV i la Unitat d'Igualtat de la URV.

El 12 de desembre a les 11 h a l'aula 501 del campus Catalunya es va presentar a càrrec de les institucions implicades i amb una xerrada de la investigadora i historiadora de la Universitat de Lleida Ariadna Nieto: "De la invisibilització a la impunitat: (Des)xifrant la discriminació de gènere i l'assetjament sexual en arqueologia".

Exposició "Mirades del món" al CRAI seu Baix Penedès

Del 30 de gener al 9 de febrer de 2024

CRAI seu Baix Penedès

L'exposició consta de sis panells de "Dones del món" que són el resultat d'un projecte realitzat per l'ONG Mirades del Món i el Comitè de Solidaritat Óscar Romero.

Durant el curs 2022/2023, l'alumnat de 3r de primària de sis escoles de Tarragona (La Salle Tarragona, Escola Marcel·lí Domingo, Col·legi Lestonnac Tarragona, Escola CampClar, CEEP Sant Rafael i Escola El Serrallo) han conegut la realitat de sis dones del món de la mà de diferents ONG que treballen amb infants i dones d'arreu del món (ECCIT, Fundació Vicente Ferrer, Aldea Yanapay, AfricaNdoto, Kolam, Proide i Dream Nepal). Un cop les escoles han conegut la realitat de les dones, diverses il·lustradores han ajudat als infants a realitzar una il·lustració de les diferents realitats.

Els infants que han fet els dibuixos són: Berta Artigal, Carla Brota, Namíbia Coronado, Tati Ayala, Vanessa Castro i Gabriela Basin.