saltar al contingut principal
URV

Agenda

Campanya “Forma’t, Acredita’t, Empodera’t” del Centre de Documentació Europea de la URV

Del 2 d'octubre al 9 de maig de 2024

Virtual

La campanya "Forma't, Acredita't, Empodera't" del Centre de Documentació Europea de la URV juntament amb Europe Direct Tarragona vol posar de rellevància tots els recursos que des de la Unió Europea s'ofereix als seus ciutadans per desenvolupar noves habilitats.

Entre altres iniciatives, es distribuiran estovalles per les cafeteries dels campus Catalunya, Sescelades i Bellissens i s'elaborat una guia.

Més informació sobre la campanya al Diari Digital URV i també a través de les xarxes socials amb el hashtags #cdeurv i #EUYearOFSkills

Centres d'interès "Fons adquirit amb l'Acord URV-Diputació" al CRAI campus Vila-seca i CRAI campus Terres de l'Ebre

Del 14 de desembre al 2 de febrer de 2024

CRAI campus Vila-seca i CRAI campus Terres de l'Ebre

Centres d'interès amb els fons bibliogràfics adquirits gràcies a l'Acord de la URV amb la Diputació de Tarragona: lectures obligatòries, literatura juvenil, jocs de taula, llibres d'idiomes i altres llibres d'utilitat per als estudiants sobre noves tecnologies (realitat virtual, drons, impressió 3D i intel·ligència artificial), tècniques d'estudi, com fer el TDR, gestió emocional, orientació professional, i molts altres.

L'Acord URV-Diputació facilita l'accés dels estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de formació professional de Tortosa, Roquetes, Vila-Seca, Comarruga i El Vendrell al Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI) de la URV, en les seves seus de campus Terres de l'Ebre, Vila-Seca i Baix Penedès, respectivament.

Més informació sobre l'acord a la guia.

Tots aquests documents també estan disponibles per al préstec per a tota la comunitat universitària.

Centres d'interès per afrontar la pujada de gener al CRAI campus Terres de l'Ebre

Del 15 al 31 de gener de 2024

CRAI campus Terres de l'Ebre

Per fer front a la “pujada de gener”, el CRAI campus Terres de l’Ebre ha preparat un centre d’interès amb llibres que us ajudaran a gestionar els estalvis i entendre l’economia personal.

Exposició "Paisatges i polítiques de la transformació urbana. Perspectives des de l'antropologia"

Del 15 al 31 de gener de 2024

CRAI campus Catalunya

Aquesta exposició aborda els processos de transformació i producció de l'espai urbà en el context del capitalisme tardà. Aquests processos de canvi sovint s'estructuren en fluxos econòmics i socials internacionals que impacten en les dinàmiques culturals de les reguions, tot interconnectant realitats.

Els pòsters posen l'èmfasis en l'interès antropològic per l'espai urbà mitjançant una perspectiva relacional que ens permet identificar els múltiples factors i els agents implicats en tals dinàmiques de canvi sociocultural. Això són, les narratives legitimadores operants i el paper de l'administració, l'emergència de nous imaginaris i actors dins de l'espai transformat i l'assortiment de pràctiques locals de contestació i resistència en el marc d'un territori en pugna per ser produït i significat globalment. 

L' exposició ha estat realitzada pels alumnes de l'assignatura Postindustralisme, globalització i espai urbà, del màster en Antropologia urbana, migracions i intervenció social.

Centre d'interès "Dia internacional de l'Educació" al CRAI campus Sescelades

Del 16 de gener al 9 de febrer de 2024

CRAI campus Sescelades

Amb motiu del Dia internacional de l'Educació (24 de gener), el CRAI campus Sescelades ha preparat un centre d’interès format per un recull de documents relacionats amb la matèria, làmines amb informació i la reproducció d'uns vídeos interessants.

El podreu trobar a la planta 1 (zona de Divulgació) del CRAI Sescelades, fins el 9 de febrer.

Exposició "Safrà" de Pau Alsina al CRAI campus Catalunya

Del 20 de gener al 15 de febrer de 2024

CRAI campus Catalunya

Pau Alsina, Reus 2005. És estudiant d'arquitectura UDL. Malgrat la seva joventut fa més de 10 anys que crea al taller Illa de safrà de Reus. Ha participat en diverses col·lectives com ara L'anonimat pervers, Art Mill, Vinyols del Camp 2021; Fills d'una mateixa branca, Cal Massó, Reus 2022; Exposició conjunta amb Agustina Sobrino i Petits a la Confiteria Padreny, Reus 2022/23 respectivament. Ha participat en el llibre Què ens mata d 'Elena Pedrell / Art Mill 2022.

Arran aquesta publicació, Pau Alsina em va cridar l'atenció pel seu llenguatge plàstic fresc i alhora potent. No vaig trigar de posar-me en contacte amb ell i proposar-li alguna col·laboració per a Cultura Verda. Aquest fet s'ha concretat en la seva primera exposició individual al CRAI del Campus Catalunya i gràcies a l'obertura mental de l'Aula d'Art de la URV.
Crec important des de Cultura Verda, recolzar també al talent incipient del nostre territori. El resultat d'aquest treball amb Pau és un deliciós recorregut i homenatge dels seus mentors que l'han acompanyat en la seva creativitat i creixença com a persona en el camí de vida que tot just comença. Alsina ha fet un bell paral·lelisme amb un rusc nodridor i el pol·len que ha rebut fins ara per a preparar-se pel seu vol.

Exposició "El Rector de Vallfogona. Història i mite" al CRAI seu Vilafranca del Penedès

Del 22 de gener al 2 de febrer de 2024

CRAI seu Vilafranca del Penedès

Amb motiu dels 400 anys de la mort de Francesc Vicent Garcia, conegut com el Rector de Vallfogona, podeu visitar al CRAI seu Vilafranca del Penedès l'exposició "El Rector de Vallfogona. Història i mite". Aquesta exposició va coincidir amb les Jornades Internacionals "Dona, eros i santedat: l'univers femení en l'obra de Vicent Garcia i el Barroc català", que es van celebrar al campus Catalunya els dies 4 i 5 de desembre.

Es tracta d'una exposició de set plafons que narra la vida i l'obra de Francesc Vicent Garcia, el primer gran escriptor de la literatura catalana barroca i el més popular de l'època. Aquesta exposició es complementa amb el recull bibliogràfic de l'obra que té el CRAI sobre l'autor. És una mostra divulgativa creada amb la voluntat de despertar l'interès cap a la figura de l'autor.

L'exposició ha estat produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Exposició "Un oceà de lletres: 50 retrats d’escriptors espanyols, portuguesos i iberoamericans" al CRAI campus Terres de l'Ebre

Del 26 de gener al 8 de febrer de 2024

CRAI campus Terres de l'Ebre

La proposta i la invitació per al Departament de Filologies Romàniques d'organitzar l'exposició "Un oceà de lletres: 50 retrats d'escriptors espanyols, portuguesos i iberoamericans" va arribar de part de la Unió de Periodistes Professionals de Romania, avalada pels noms de: Sr. Nicolae Ionita, Dr. Marian Nencescu, Director del Departament de Cultura de la Unió de Periodistes i l'Acad. Prof. Dr. Gheorghe Paun.

El Sr. Nicolae Ionita té connexions en el context dels dibuixants gràfics del món i és conegut a Romania per organitzar diverses exposicions al seu país i a l'estranger amb retrats d'escriptors romanesos, i per haver publicat diversos àlbums i catàlegs amb creacions personals o en col·laboració. Aquest any ha llançat una acció de gran envergadura: un concurs internacional de retrats de grans escriptors del món: "Tribute to the Great Writers on the World".

Al concurs, s'hi han presentat 500 dibuixants que han enviat més de 2000 retrats. Han estat seleccionats dibuixos de 200 artistes de 55 països. La Unió de Periodistes va enviar invitacions per organitzar exposicions a diverses institucions del món. S'hi van inscriure 64 institucions de cultura que han pogut escollir, lliurement, els retrats d'escriptors. El Departament de Filologies Romàniques de la Universitat Rovira i Virgili s'ha mostrat interessat per la proposta, que es podrà visitar pels diferents CRAI de campus de la URV.

Han participat en l'organització d'aquesta exposició la Dra. Mª Dolores Jiménez, Dra. Mª José Rodríguez, Dra. Mª Isabel Calle, Dra Lilica Voicu i Sr. Santiago Montes.